Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 27 december 2023 @ 23:17 door Travelboy , 189 keer bekeken

Ryanair heeft aangekondigd nog meer capaciteit te zullen schrappen in Faro en Porto, nu de ANAC - Nationale Burgerluchtvaartautoriteit een verhoging tot 17% van de luchthavengelden voor 2024 bevestigt.

 

 

 

 

In een verklaring stelt de low-cost maatschappij dat dit "ongerechtvaardigde en buitensporige" verhogingen zijn en daarom heeft ze besloten om "de capaciteit op 40 routes op haar bases in Faro en Porto voor de zomer van 2024 verder te verlagen, als rechtstreeks gevolg van deze ongerechtvaardigde tariefverhogingen".

 

"Het luchthavenmonopolie van ANA kent geen concurrentie in Portugal, waardoor ANA de prijzen ongestraft kan verhogen. Alleen al in Lissabon zullen de passagierstarieven in 2024 tot +50% stijgen ten opzichte van 2019, ondanks het feit dat de meeste Europese luchthavens de passagierstarieven na Covid hebben verlaagd om het verkeer en de groei te herstellen", hekelt Ryanair.

 

Ryanair hoopte dat de ANAC de tariefverhoging niet zou goedkeuren en stelt daarom dat de toezichthouder nog tijd heeft om "verdere schade aan de Portugese economie te voorkomen door onmiddellijk terug te komen op zijn kortzichtige beslissing en de buitensporige en ongerechtvaardigde verhoging van de luchtvaarttarieven van ANA voor 2024 te verbieden".

 

"We zijn verbijsterd dat de Portugese regelgevende instantie ANAC het monopolie van ANA op de luchthavengelden heeft bestempeld met verhogingen tot 17% vanaf januari 2024. Deze bizarre beslissing zal een verwoestend effect hebben op de connectiviteit, de groei van het toerisme en de werkgelegenheid in Portugal, met name op Madeira en de Azoren", zegt Eddie Wilson, CEO van Ryanair.

 

Het hoofd van Ryanair herinnert eraan dat de luchtvaartmaatschappij haar basis in Ponta Delgada, op de Azoren, deze winter al heeft gesloten en een vliegtuig van Madeira heeft gehaald vanwege de gestegen tarieven, nadat ze ook de capaciteit op verschillende routes vanuit Faro en Porto heeft teruggebracht.

 

"Deze buitensporige verhogingen van de luchthavengelden hebben vandaag geleid tot een verdere vermindering van de Ryanair-capaciteit op 40 routes op onze bases in Faro en Porto. De Portugese regering moet onmiddellijk ingrijpen om het Portugese toerisme, de luchtvaartmaatschappijen, de passagiers en de eilandeconomieën te beschermen tegen de buitensporige monopolieprijzen van ANA die de broodnodige groei van het toerisme in de weg staan", voegt Eddie Wilson toe.

 

bron: www.theporugalnews.com

 

ps van de club: De vluchten naar Eindhoven blijven dagelijksReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.