Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 17 februari 2023 @ 02:51 door Travelboy , 238 keer bekeken

De directie en vakbonden van de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair in België hebben donderdag een voorakkoord ondertekend. Dat melden de christelijke bediendebonden ACV Puls en CNE. Het akkoord heeft betrekking op de lonen en werktijden en garandeert het wettelijk minimumloon voor de sector in België.

 

De stakingsdreiging is dus van de baan. Het voorakkoord zal volgende week voorgesteld worden aan het personeel, dat erover volgende week vrijdag zijn stem zal kunnen uitbrengen.

 

Volgens vakbondsmannen Hans Elsen (ACV Puls) en Didier Lebbe (CNE) kon het voorakkoord bereikt worden na de elf dagen van staken door de werknemers tussen de zomer van vorig jaar en begin januari. Nieuwe stakingen zijn met het voorakkoord van de baan, maar de vakbonden benadrukken dat het akkoord nageleefd moet worden om de sociale vrede te garanderen.

 

“Aan het voorakkoord zijn lange en zeer moeilijke onderhandelingen voorafgegaan”, zegt Elsen. “We zijn erg trots dat we vooruitgang hebben kunnen boeken bij dit bedrijf, na meer dan een jaar van onderhandelen.”

 

Voor de basis van Ryanair op Brussels Airport, die de luchtvaartmaatschappij gesloten heeft en voorlopig niet heropent, zijn volgens Elsen nog geen oplossingen uit de bus gekomen.

 

bron: www.nieuwsblad.be

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.