Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 14 juni 2023 @ 01:56 door Travelboy , 302 keer bekeken

De Amerikaanse snack- en zoetwarengigant Mondelez blijft actief in Rusland. In Scandinavië is daarom een boycotbeweging ontstaan tegen producten als Milka, Toblerone en Co. Ook twee luchtvaartmaatschappijen doen mee.

 

Wat hebben Trident-kauwgom, Halls-snoepjes, Tuc-crackers, Oreo-koekjes en Toblerone- en Milka-chocolade met elkaar gemeen? Ze behoren allemaal tot Mondelez International. De Amerikaanse snack- en zoetwarengigant stelt wereldwijd 90.000 mensen tewerk, heeft een jaaromzet van meer dan 30 miljard dollar en verkoopt producten in meer dan 150 landen.

 

Ondanks een aanvalsoorlog tegen Oekraïne blijft Mondelez actief in Rusland. De groep genereert ongeveer een miljard dollar aan omzet in het enorme land. Alle activiteiten in Rusland die niet dringend nodig zijn, zijn afgebouwd en investeringen en advertentie-uitgaven zijn bevroren, legt hij uit. Tegelijkertijd help je mee om de continuïteit van de voedselvoorziening in Rusland in deze moeilijke tijden te behouden.

 

Dat is voor velen niet genoeg. In Scandinavië is een grote protestbeweging tegen Mondelez ontstaan, die oproept tot een boycot van de producten van het bedrijf. En ook veel bedrijven hebben zich bij de oproep aangesloten. Naast de retailer Coop Norge, de rederij Fjord Line en de Zweedse spoorwegmaatschappij SJ zijn er ook twee luchtvaartmaatschappijen.

 

“Mondelez-producten worden tot nader order niet meer verkocht aan boord van onze vluchten. We zullen al onze leveranciers volledig doorlichten", zei een woordvoerder van Norwegian Air tegen Just Food. SAS boycot ook Mondelez. Alle producten van het concern zijn uit het assortiment gehaald en worden vervangen, aldus een woordvoerster van de krant Borsen.

 

Mondelez is echter verre van het enige westerse voedingsbedrijf dat nog actief is in Rusland. Volgens een recente lijst van Yale University blijft het Duitse zuivelbedrijf Hochland (Almette) in het land verkopen, net als de Duitse chocoladefabrikant Ritter Sport (hoewel het alle opbrengsten uit Rusland schenkt aan humanitaire hulporganisaties), het Oostenrijkse voedingsbedrijf Agrana en de Oostenrijkse energiedrankproducent Red Bull.

 

bron: www.aerotelegraph.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.