Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 19 december 2023 @ 22:38 door Travelboy , 170 keer bekeken

Transavia heeft dinsdag (19 december) de eerste CFM International LEAP-1A aangedreven Airbus A321neo in ontvangst genomen als onderdeel van de omvangrijke vlootvernieuwing. Het toestel arriveerde in de loop van dinsdagmiddag op Schiphol.

 

 

De komst van de Airbus breng passagiers meer comfort. De Airbus is moderner en dat is terug te zien in de ruimere cabine waar plaats is voor 232 reizigers tegen 189 in de huidige Boeing 737-800. De bredere cabine met grotere bagagebakken met verbeterde toegang draagt ertoe bij dat handbagage gemakkelijker is op te bergen. Alle stoelen beschikken verder over USB-poortjes om mobiele apparatuur op te laden.  Transavia vervangt alle huidige Boeing-toestellen; de totale vlootvervanging duurt ongeveer zeven jaar.

 

De komst van de Airbus draagt bij aan de doelstellingen uit het Akkoord Duurzame Luchtvaart en levert ook minder geluid voor omwonenden van de luchthavens. De Airbus A320-familie, inclusief gekozen motor, verkleint de zogeheten noise footprint tot 50 procent; een duidelijk verschil van geluidsbelasting bij zowel take-off als de nadering. Verder zorgt de Airbus voor meer dan 15 procent reductie van CO2-uitstoot ten opzichte van de vorige generatie vliegtuigen.

 

Transavia’s eerste vlucht met de A 321 zal op vrijdag 5 januari 2024 naar Pisa vliegen

 

bron: www.pilootenvliegtuig.nl

 

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.