Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 22 september 2023 @ 19:12 door Travelboy , 217 keer bekeken

Wanneer je met handbagage vliegt, moet je er rekening mee houden dat niet alle luchtvaartmaatschappijen hetzelfde beleid hebben. In sommige gevallen, vooral bij budgetvluchten, moet je een toeslag betalen voor een koffer die niet onder de stoel voor je past.

 

De Commissie verzoekschriften (PETI) van het Europees Parlement heeft unaniem een resolutie aangenomen die luchtvaartmaatschappijen oproept om ervoor te zorgen dat passagiers gratis handbagage kunnen meenemen. Ze hebben ervoor gezorgd dat de tekst een uitdrukkelijk verzoek aan de Europese Commissie en de lidstaten bevat om een uitspraak van het Hof van Justitie van de EU uit te voeren. Deze uitspraak beschouwt handbagage als een “onmisbaar element” voor de passagier en mag daarom niet tegen extra kosten worden aangeboden.

 

Om deze reden roept de resolutie landen op om de beslissing van het Europese Hof te respecteren. Ook moet worden gegarandeerd dat luchtvaartmaatschappijen transparante informatie verstrekken over de prijs en het tijdschema van de vlucht.

 

bron: www.spanjevandaag.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.