Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 21 november 2023 @ 16:52 door Travelboy , 166 keer bekeken

Rotterdam The Hague Airport mag niet worden gesloten. Dat zegt ruim driekwart van de mensen die de stemhulp van Omroep West en Rijnmond heeft ingevuld in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag. Negen à elf procent vindt dat het vliegveld dicht moet.

 

77 procent van de mensen die Kieskompas, de stemhulp van Omroep West, heeft ingevuld wil dat de luchthaven openblijft. Veertien procent is neutraal of heeft geen mening en negen procent wil dat het vliegveld sluit. De stemhulp is zo'n 58.000 keer ingevuld. Bij Rijnmond ligt het percentage iets hoger. In de regio Rotterdam wil elf procent van de invullers dat het vliegveld sluit.

 

In een reactie laat Rotterdam The Hague Airport weten content te zijn met deze uitkomst. 'We zijn blij dat inwoners van dit gebied Rotterdam The Hague Airport zo waarderen', luidt het korte statement van een woordvoerder van de luchthaven.


BTV Rotterdam (Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport) vindt deze uitslag van Kieskompas jammer. 'Het gaat hier wel om een serieuze zaak met negatieve gevolgen voor gezondheid en klimaat. Zo bleek uit recent onderzoek van de GGD ook weer dat mensen echt ziek worden van de geluidsoverlast door vliegtuigen', meent BTV-voorzitter Alfred Blokhuizen.


'Als je geen overlast ervaart'


Ondanks de voor BTV Rotterdam teleurstellende uitslag, vindt de bewonersgroep deze uitslag van Kieskompas niet heel verrassend. 'Als je geen overlast ervaart van de vliegtuigen, zoals in het Westland of Den Haag, dan is het niet zo gek dat je wilt dat het vliegveld blijft', zegt Blokhuizen.


'Dat zie je zelfs in de regio Rotterdam zelf terug. Vooral de omliggende wijken, zoals Schiebroek en Overschie, willen dat het vliegveld dicht gaat. Maar voor de rest van Rotterdam hoeft de luchthaven niet dicht', legt hij verder uit. 'Voor de mensen die er geen last van hebben, is het gewoon makkelijk praten.'

 

bron: www.omroepwest.nl

 

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.