Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 23 oktober 2023 @ 22:10 door Travelboy , 327 keer bekeken

In een persbericht getiteld Omboeken tot 40 minuten voor vertrek: service blijft gratis, meldt Eurowings momenteel dat in veel gevallen precies het tegenovergestelde waar is. Want dan kost de flexibiliteit vaak nog eens €10 tot €50 extra.

 

Aan de voorheen “gratis” omboeking (dus geen omboekkosten) zullen in de toekomst verschillende voorwaarden verbonden zijn. Eén daarvan is dat minimaal het Smart- of BIZclass- tarief wordt geboekt. In het Basistarief is dit weggelaten. Bovendien geldt het voordeel alleen bij de eerste omboeking - en alleen als de passagier tijdens het boeken is ingelogd op het MyEurowings-klantaccount.

 

In het Basistarief bestaat echter ook de mogelijkheid om de optie Flex Light te boeken tegen een meerprijs van € 10,-. Dit betekent dat een eenmalige omboeking mogelijk is zonder omboekkosten. Dat is in ieder geval beter dan de andere luchtvaartmaatschappijen uit de Lufthansa Group.

 

We zetten het woord “gratis” tussen aanhalingstekens omdat omboeken niet noodzakelijkerwijs gratis is. Eurowings ziet af van de omboekkosten, maar er is altijd een mogelijk tariefverschil. Dit betekent dat als de nieuwe vlucht duurder is dan de oorspronkelijk geboekte vlucht, er een extra betaling moet worden verwacht. Zeker als je op korte termijn omboekt, kan dit al snel oplopen tot enkele honderden euro’s.

 

Nieuwe omboekregels voor boekingen vanaf 26 oktober

 

Alle Eurowings-tickets zijn momenteel voorzien van de Flex Light -optie . Dit omvat onbeperkt “gratis” omboeken tot 40 minuten voor vertrek:

 

 

De nieuwe voorwaarden zijn van toepassing op alle boekingen gemaakt vanaf 26 oktober 2023. Iedereen die al een ticket heeft geboekt, blijft profiteren van de oude regels. Als u al een reis heeft gepland, kunt u tot en met 25 oktober op Eurowings.com boeken .

 

Zoals hierboven vermeld kost de optie Flex Light bij boeking tussen de € 0 en € 10 per ticket. Hierdoor is een eenmalige omboeking mogelijk zonder omboekkosten, waardoor u alleen het prijsverschil hoeft te betalen. Een woor

dvoerder van Eurowings zei tegen Travel-Dealz dat dit ook geldt voor het Basistarief:

 

De optie ‘Flex Light’ kan nu ook voor tien euro worden toegevoegd aan het BASIC-tarief bij het boeken van een vlucht.

 

Hier is een korte lijst met wanneer en welke kosten van toepassing zijn:

 

 • Smart- en BIZclass-tarieven:
  • Flex Light -optie voor € 0,- wanneer u bent ingelogd op uw Eurowings-account
  • Flex Light- optie voor € 10,- als u niet bent ingelogd op uw Eurowings-account
  • € 50 omboekingskosten als de Flex-optie niet is geselecteerd bij het boeken
 • Basistarief:
  • Optie Flex Light voor € 10, ongeacht of je ingelogd bent of niet
  • € 50 omboekingskosten als de Flex-optie niet is geselecteerd bij het boeken

 

Conclusie

 

In de nasleep van de Corona-pandemie werd gratis omboeken bij Eurowings en tal van andere luchtvaartmaatschappijen ingevoerd. Andere zakenluchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa hebben deze echter al lang afgeschaft. Zelfs de toeslag van € 10,- die Eurowings nu in veel gevallen in rekening brengt, is nog steeds een eerlijke oplossing. Ook in vergelijking met andere prijsvechters blijft Eurowings het goed doen.

 

Wat belachelijk is, is hoe de Lufthansa Group opnieuw een verslechtering probeert te verkopen als zogenaamd geweldig nieuws. Je moet tussen de regels door lezen om de daadwerkelijke verandering te begrijpen. Dit is de reden waarom veel mediakanalen blindelings de positieve framing van de PR-afdeling hebben overgenomen.

 

bron: www.travel-dealz.deReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.