Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 26 juni 2023 @ 18:42 door Travelboy , 280 keer bekeken

Wizz Air is voor het derde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot de duurzaamste low-costcarrier tijdens de World Finance Sustainability Awards 2023.

 

World Finance prees Wizz Air’s inspanningen om zijn uitstoot tegen het einde van dit decennium met nog eens een kwart te verminderen. De jury prees de verschillende investeringen in nieuwste technologieën, de vernieuwing van de vloot, initiatieven inzake fuelefficiëntie, partnerships in het kader van duurzame luchtvaartbrandstof (sustainable aviation fuel – SAF), alsook investeringen in onderzoek en ontwikkeling, en de samenwerking met Airbus inzake het onderzoek naar waterstofvliegtuigen.

 

In het boekjaar 2022-2023 behaalde Wizz Air de laagste CO2-intensiteit ooit, namelijk 53,8 gram per passagier per kilometer, een daling van 6% ten opzichte van pre-COVID-niveaus. Om dit niveau te bereiken, heeft de luchtvaartmaatschappij forse vlootinvesteringen gedaan. Oudere toestellen werden vervangen door nieuwe Airbus A321neo’s, die niet alleen stiller maar ook bandstofzuiniger zijn. Op dit ogenblik zijn ze zelfs in staat om met een 50%-SAF-mengsel te vliegen. Meer dan de helft van de vloot van Wizz Air bestaat nu al uit neo-vliegtuigen van de Airbus A320-reeks.

 

Wizz Air heeft ook een duidelijke SAF-strategie. In dat verband heeft het bedrijf al verschillende overeenkomsten gesloten met leveranciers, en werkt de luchtvaartmaatschappij samen met Mabanaft, Neste, OMV en Cepsa. In april 2023 kondigde Wizz Air een investering aan in het biobrandstofbedrijf Firefly Green Fuels, om de ontwikkeling van SAF in het Verenigd Koninkrijk verder te ondersteunen. In mei 2023 investeerde de luchtvaartmaatschappij, als onderdeel van Indigo Partners, in de Amerikaanse SAF-start-up Clean Joule.

 

De World Finance Sustainability Awards werden voor de vijfde keer uitgereikt aan bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Er zijn 30 categorieën, gaande van gezondheidszorg over digitale valuta tot luchtvaart.

 

bron: www.pilootenvliegtuig.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.