Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 20 juli 2023 @ 17:34 door Travelboy , 256 keer bekeken

Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft geprofiteerd van de opleving van het toerisme in Europa. De Britse budgetmaatschappij vervoerde van april tot en met juni meer passagiers en wist de omzet verder op te voeren met hogere ticketprijzen en extra inkomsten voor bijvoorbeeld het meenemen van handbagage.

 

Per vliegtuigstoel stegen de inkomsten met bijna een kwart. Tegelijkertijd wist easyJet de kosten per vervoerde passagiers licht omlaag te krijgen, als brandstofkosten niet worden meegerekend.

 

Mede daardoor slaagde de luchtvaartmaatschappij erin in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een winst voor aftrek van belastingen te boeken van 203 miljoen pond (234 miljoen euro). Een jaar eerder leed het bedrijf nog een verlies van 114 miljoen pond.

 

In het lopende kwartaal, met de belangrijke zomermaanden, verwacht easyJet ruim 26 miljoen passagiers te vervoeren, 5 procent meer dan een jaar eerder. Daarbij ligt het bedrijf volgens topman Johan Lundgren top schema om een recordwinst te boeken.

 

Tegelijkertijd waarschuwt easyJet dat stakingen in de luchtvaartsector die optimistische vooruitzichten kunnen verstoren. De "hele sector heeft te maken met uitdagende omstandigheden deze zomer", meldt het bedrijf. Daarbij doelt easyJet op een toename van het aantal stakingen en andere problemen bij luchtverkeersleiders in Europa. Tussen juli en september moest easyJet bijna 2000 vluchten schrappen.

 

bron: www.transport-online.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.