Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 24 mei 2023 @ 00:12 door Travelboy , 265 keer bekeken

Ryanair heeft weer winst geboekt in het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 maart, dankzij een meevallende omzet. Dat bleek maandag uit de resultaten van de Ierse luchtvaartmaatschappij.

 

Het boekjaar werd afgesloten met 1,31 miljard euro nettowinst, tegen 241 miljoen euro verlies een jaar eerder. De markt rekende volgens FactSet op een iets hogere winst van 1,35 miljard euro.

 

De omzet van Ryanair verdubbelde ruimschoots van 4,8 miljard euro een jaar eerder tot 10,8 miljard euro. Dit was iets meer dan de 10,7 miljard euro waar analisten gemiddeld op rekenden.

 

Zonder bijzondere posten verbeterde het resultaat nog wat sterker, namelijk van 355 miljoen euro verlies naar een winst van 1,43 miljard euro. De bezettingsgraad steeg van 82 naar 93 procent.


De brandstofkosten zullen in het komende jaar meer dan 1 miljard euro stijgen. Ryanair verwacht echter dat de omzet dit jaar voldoende zal groeien om die kostenstijging te dekken en de winst bescheiden te laten stijgen.

 

Ryanair rekent op een toename van het verkeer tot 185 miljoen passagiers in het nieuwe jaar, hoewel vertraagde levering van nieuwe vliegtuigen door Boeing deze doelstelling iets kunnen verlagen en vertragen naar de tweede helft van het nieuwe boekjaar. Voor 2026 werd de doelstelling verhoogd naar 225 miljoen passagiers.

 

bron: www.deaandeelhouder.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.