Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 18 april 2023 @ 02:03 door Travelboy , 272 keer bekeken

Wizz Air is van plan om India op zijn routekaart te zetten door het subcontinent non-stop te verbinden met diensten naar de Europese Unie zodra de Airbus A321XLR in zijn vloot arriveert.

 

In een exclusief gesprek met Aviation Daily op 13 april zei Jozsef Varadi, CEO van Wizz Air, dat het meest voor de hand liggende plan is om vluchten naar India te starten via Wizz Air Abu Dhabi, een dochteronderneming in de Golf, op basis van een sterke punt-tot-punt vraag tussen de VAE en India. Abu Dhabi zou voor Wizz Air ook een verbindingspunt naar Europa worden.

 

"Op de langere termijn zouden we geïnteresseerd zijn om India rechtstreeks op het Europese netwerk aan te sluiten, vooral wanneer de A321XLR voor ons beschikbaar komt", zei Varadi.

 

Wizz Air heeft 47 A321XLR's in bestelling. Airbus zegt vertrouwen te hebben in de certificeringstijdlijn voor de langeafstandsvariant, gericht op ingebruikname in het tweede kwartaal van 2024.

 

Hoewel dit plan niet op korte termijn kan worden uitgevoerd, gelooft Varadi dat Wizz Air een pionier zou kunnen zijn om India dichter bij de EU te brengen, aangezien de ULCC naar het oosten kijkt. Volgens hem is Wizz Air de logische aanbieder van dergelijke diensten onder de Europese luchtvaartmaatschappijen.

 

“Ik verwacht eind volgend jaar onze eerste Airbus A321XLR. Het vliegtuig kan bijvoorbeeld non-stop Delhi-Londen doen ... niet vanuit heel India, [maar] vanuit sommige delen ervan, "zei hij.

 

"Naar Pakistan vliegen we nog niet, maar we zijn bezig met het verkrijgen van vergunningen", voegde Varadi eraan toe.

 

De vloot van Wizz Air Abu Dhabi, de joint venture tussen het Hongaarse Wizz Air en de staatsholding ADQ uit Abu Dhabi, zal in de komende 12 maanden worden verdubbeld van acht naar zestien vliegtuigen.

 

bron: www.aviationweek.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.