Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 07 januari 2023 @ 23:37 door Travelboy , 245 keer bekeken


De directie van Ryanair krijgt tot eind januari de tijd om met een bevredigend voorstel te komen om de sociale onrust bij de luchtvaartmaatschappij op te lossen. Dat heeft het personeel beslist tijdens een algemene vergadering in Charleroi. Tot die tijd worden de stakingen opgeschort, maar als een oplossing uitblijft wil het personeel daarna twee weekenden per maand het werk neerleggen.

 

 

Het Belgische Ryanair-personeel staakt dit weekend al voor het tweede weekend op rij.  De in België gestationeerde stewards en stewardessen van Ryanair leggen het werk neer omdat de directie van de Ierse budgetvlieger weigert om het wettelijke minimumloon in ons land te betalen.

 

Tijdens een algemene vergadering zaterdag in Charleroi heeft het personeel beslist om de stakingen op te schorten tot eind januari. De directie heeft tot dan de tijd om met een voorstel te komen, zegt de secretaris van de christelijke vakbond Didier Lebbe. Lukt dat niet, dan zal het personeel twee weekenden per maand staken tot er wel een oplossing is.

 

Volgens Lebbe namen zaterdag zowat 200 personeelsleden deel aan de vergadering. Het personeel "is zeer vastberaden en is bereid om zich harder op te stellen als dat nodig is", klinkt het.

 

bron: www.vrt.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.