Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 07 november 2023 @ 03:03 door Travelboy , 188 keer bekeken

De nieuwe shuttleverbinding AmsEindShuttle, die een directe busdienst tussen Eindhoven Airport en Amsterdam had moeten bieden, is in een stilte terechtgekomen. Het initiatief van de jonge ondernemer Gijs van den Broek is onlangs gestaakt, en er is geen duidelijkheid over de toekomst van de dienst.

 

pendelen

 

Deze shuttle zou vanaf juni twee keer daags de route afleggen, voornamelijk om de verkeersdrukte door vliegpassagiers op te vangen. De verwachtingen waren hooggespannen, mede omdat de klimaatneutrale bussen van de gerenommeerde Jan de Wit Group zouden worden ingezet. Het vervoersbedrijf bevestigde vandaag telefonisch de tijdelijke stopzetting van de diensten van de jonge ondernemer en kon geen informatie verstrekken over een hervatting van de diensten    

 

Echter, de droom van Gijs van den Broek lijkt te zijn opgeschort te midden van teleurstellingen van klanten die geconfronteerd worden met geannuleerde reizen en uitblijvende restituties. Klanten klagen over gebrek aan communicatie, waarbij hun oproepen onbeantwoord blijven en e-mails geen respons opleveren, afgezien van defensieve reacties op negatieve beoordelingen.

 

De ambitie voor de shuttle ontstond, naar eigen zeggen, toen de vraag hiernaar werd geïdentificeerd vanuit luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair en Wizzair, die van den Broek zelfs tot op heden als partners vermeldt op zijn boekingssite. Ondanks deze partnerships, lijkt de realiteit een andere wending te nemen, met een boekingspagina die geen nieuwe reserveringen accepteert.

 

Een blik op de standplaats aan de Marinus van Meelweg te Eindhoven bevestigde dat de luxe bussen niet meer staan te wachten op passagiers. Het onderzoek naar de stand van zaken leverde weinig concrete informatie op. Ook pogingen om meer inzicht te krijgen via het AmsEindShuttle callcenter resulteerden in ontwijkende antwoorden van een antwoordapparaat.

 

Op administratief vlak blijkt de eenmanszaak  van den Broek geregistreerd onder nummer 89120078 bij de Kamer van Koophandel, waar de toekomst van de dienst even onduidelijk lijkt als de lege stoelen in de touringcars. Met de dienstverlening opgeschort en klanten in het ongewisse, rest de vraag hoe een veelbelovend initiatief zo snel een halt kan worden toegeroepen en wat de volgende stap zal zijn voor de jonge ondernemer en zijn klanten.

 

bron: https://pitane.blueReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.