Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 25 februari 2023 @ 02:17 door Travelboy , 213 keer bekeken

Er wordt weer gevlogen vanaf Eindhoven Airport. In het vliegtuig dat was doorzocht na een bommelding is geen bom gevonden. Het is nog de vraag of alle vluchten vrijdagavond kunnen doorgaan. Dat heeft onder meer te maken met beschikbaarheid van personeel. Veel vliegverkeer naar en van Eindhoven Airport werd urenlang omgeleid of vertraagd.

 

De bommelding kwam vrijdagmiddag binnen toen het vliegtuig onderweg was van Praag naar Eindhoven. Wie er achter de melding zat is niet bekend. De passagiers van het vliegtuig zijn ondergebracht in de terminal van de vliegbasis.

 

Onder meer de Explosieven Opruimingsdienst Defensie en een speurhond van de Koninklijke Marechaussee waren betrokken bij het doorzoeken van het vliegtuig. Ook de bagage en passagiers zijn gecontroleerd.

 

Bommelding|


De marechaussee laat weten dat er vooralsnog niemand is aangehouden. De bommelding kwam binnen via de politie, die de melding doorstuurde naar de marechaussee omdat het doelwit een luchthaven was.

 

"De melding ging over een vliegtuig dat zou landen op Eindhoven Airport", legt een woordvoerder van de marechaussee uit. Waar de melding precies vandaan kwam en wie er achter zit, wordt nog onderzocht, laat de zegsman verder weten.

 

'Stemming was prima in het vliegtuig'


Het toestel van Transavia, een Boeing 737 met vluchtnummer HV5234, landde om 14:53 uur in Eindhoven en kwam uit Praag. Het vliegtuig had Eindhoven overigens ook als daadwerkelijke bestemming. Het vliegtuig vertrok met 141 passagiers en zes crewleden.

 

Een passagier, die rond halfvijf 's middags nog in het vliegtuig zat, zei tegen Omroep Brabant dat de bommelding uit Praag kwam. "We krijgen continu updates hier in het toestel. Het personeel doet dat fantastisch. Er is eigenlijk niets aan de hand. De stemming is prima", aldus de passagier. Niet veel later mochten de mensen langzaamaan het vliegtuig uit en gingen ze naar de terminal.

 

Het vliegtuig staat nog altijd aan de grond bij de hangars van de militaire vliegbasis. Dat is protocol in het geval van verdachte situaties. Hoewel het toestel niet op een platform van Eindhoven Airport zelf staat, had de situatie dus wel gevolgen voor het vliegverkeer van het commerciële vliegveld.

 

Vluchten omgeleid


Meerdere vluchten die op het Eindhoven Airport zouden landen, werden direct omgeleid naar andere luchthavens, onder meer Schiphol, Maastricht en Brussel. Lange tijd lag het vliegverkeer stil, maar rond kwart over zeven werd het vliegverkeer dus hervat.

 

Het is nog onduidelijk of alle vluchten kunnen plaatsvinden vanwege beschikbaarheid van het personeel. Informatie daarover is te vinden op de website van het vliegveld.
Foto van een van de passagiers. Ze wachten rond acht uur nog in de terminal.

 

bron: www.omroepbrabant.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.