Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 20 november 2023 @ 00:24 door Travelboy , 186 keer bekeken


Meer dan tienduizend Flevolanders hebben tot nu toe het regionale Kieskompas ingevuld. Met deze stemhulp kun je kijken hoe je eigen mening overeenkomt (of niet) met de verschillende politieke partijen op de kieslijst.

 

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november heeft Kieskompas dertig landelijke en per provincie twee regionale stellingen opgenomen. Met de gegevens van de meer dan tienduizend Flevolandse kiezers kunnen we zien hoe de gemiddelde Flevolander over de verschillende verkiezingsthema's denkt.

 

Hoewel een meerderheid van de (grote) partijen tegen de openstelling van Lelystad Airport voor vakantievluchten is, lijkt de gemiddelde Flevolanders nog steeds te porren om op zonvakantie te gaan vanuit de eigen provincie. 58 procent van de Flevolanders ziet dat wel zitten. Twaalf procent staat neutraal tegenover deze stelling. Iets meer dan een kwart van de Flevolanders wil dat Lelystad Airport dicht blijft voor vakantievluchten.

 

Vooral de jonge Flevolander wil wel vanuit de provinciehoofdstad naar Ibiza of Blanes kunnen vliegen. De tegenstand tegen het vliegveld is onder 65-plussers relatief gezien het grootst.

 

bron: www.omroepflevoland.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.