Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 18 mei 2023 @ 20:54 door Travelboy , 260 keer bekeken

Transavia schrapt een fors aantal vluchten in juni. Het gaat om in totaal 331 vluchten, bijna uitsluitend retourvluchten. Het gaat volgens het bedrijf om ongeveer 5 procent van het totaal.

 

Vakantiegangers waarvan de vlucht in juni niet doorgaat, krijgen dat vandaag te horen van Transavia of van hun reisbureau. In dit schema kunnen reizigers het zelf opzoeken.

Ook vluchten gewijzigd

Als hun vlucht er niet tussenstaat, dan kunnen ze ervan uitgaan dat hun vlucht doorgaat, belooft het bedrijf. Het kan wel zijn dat de vertrektijden zijn gewijzigd. En dat kan best schelen. Bij de redactie is een geval bekend waarbij de vlucht van 15 uur 's middags naar 7 uur in de ochtend is verplaatst.

Na juni zijn de problemen waarschijnlijk nog niet verholpen. In juli en augustus moet waarschijnlijk nog 2 procent van de vluchten worden geannuleerd.Welke vluchten in juli en augustus worden geannuleerd, maakt Transavia bekend op 25 mei.

Het bedrijf heeft door verschillende oorzaken niet genoeg toestellen om alle vluchten uit te voeren die het gepland had. De KLM-dochter heeft onder andere door de vertraagde komst van leasevliegtuigen en benodigde reparaties te weinig capaciteit. 

Schade en reparatie

Transavia komt nog vijf vliegtuigen tekort. De komst van drie leasetoestellen liep grote vertraging op. Daarnaast mist de KLM-dochter nog twee toestellen, één omdat het vliegtuig schade heeft opgelopen en gerepareerd moet worden. Ook is er nog een vliegtuig buiten gebruik voor onderhoud.

 

bron: www.rtlnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.