Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 07 september 2023 @ 16:41 door Travelboy , 236 keer bekeken

Actievoerders hebben donderdagochtend taarten in het gezicht van Ryanair-topman Michael O’Leary geduwd. O’Leary is in Brussel om er een nieuwe investering in de luchthaven van Charleroi aan te kondigen.

 

VIDEO    
 

O’Leary trok donderdag eerst naar het Brusselse Berlaymontgebouw. Bij aankomst kreeg hij door twee vrouwelijke actievoerders twee taarten in het gezicht geduwd. “Welkom in België”, klonk het. En: “Stop de vervuiling door de verdomde vliegtuigen!”

 

De Ryanair-topman reageerde geamuseerd op het taartincident. “Blijkbaar zijn deze activisten bijzonder tevreden met de nieuwe routes die we aankondigen voor Charleroi”, klonk het. “Ze dansten uit vreugde. Maar als ik een tip mag geven, gebruik volgende keer Ierse room, die smaakt veel beter.”

 

“Tegen de waanzin”


In een e-mail werd de actie ondertussen opgeëist door “l’internationale pâtissière”. Daarin geven de taartgooiers te kennen dat ze zich verzetten tegen “de wereld die Ryanair ons voorstelt”.

 

“We verzetten ons tegen de waanzin van de lowcostluchtvaart inzake CO2-uitstoot en tegen de werkwijzen van dit bedrijf, dat zijn mensen, werknemers en de planeet niet respecteert, en dat vandaag, in de persoon van zijn topman, op belachelijke wijze durft te protesteren tegen de vakbonden met zijn kleine pancarten. Kom snel nog eens terug mijnheer O’Leary. Zolang u ons overspoelt met CO2, zullen wij u overspoelen met slagroom. Het was trouwens vegan chantilly”, klinkt het in de mail.

 

bron: www.nieuwsblad.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.