Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 06 januari 2023 @ 12:24 door Travelboy , 260 keer bekeken


Het cabinepersoneel van Ryanair in Spanje heeft uitgesloten dat de staking wordt verlengd. Dit heeft USO, een van de oproepende vakbonden, bevestigd.

 

De staking, waartoe de vakbonden USO en Sitcpla hadden opgeroepen, begon relatief krachtig. Elke stakingsdag waren er talrijke vertragingen en in een aantal gevallen werden vluchten geannuleerd. Na verloop van tijd was de impact van de activiteiten op Ryanair al bijna tot nul gereduceerd.

 

Geen poging tot handreiking

 

Volgens de vakbonden heeft Ryanair ‘niet de minste poging gedaan om hen de hand te reiken’. De luchtvaartmaatschappij verklaarde in het openbaar zelfs dat zij weigert een dialoog aan te gaan met de door de bemanningsleden gekozen vertegenwoordigers.

 

Bovendien heeft de arbeidsinspectie volgens de vakbonden een rapport uitgebracht waarin is vastgesteld dat Ryanair het stakingsrecht van zijn cabinepersoneel heeft geschonden en stakende werknemers heeft vervangen door anderen die geen verband hielden met de werkplekken, nadat zij klachten had ontvangen van de vakbond USO.

 

Onlangs heeft de CEO van Ryanair, Eddie Wilson, de stakingen die het cabinepersoneel van de Ierse luchtvaartmaatschappij in Spanje al maanden voert, afgedaan als ‘absoluut onnodig’.

 

‘Ze plannen stakingen midden in de onderhandelingen. De belangrijkste functie van een vakbond is het verbeteren van de omstandigheden van haar leden. Deze relatie is de afgelopen vier jaar disfunctioneel geweest,’ voegde hij eraan toe.

 

bron: inspanje.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.