Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 24 augustus 2023 @ 08:19 door Travelboy , 276 keer bekeken

Het aantal Nederlanders dat gebruik maakt van de Duitse luchthaven Münster-Osnabrück is de laatste jaren in snel tempo gegroeid

 

De luchthaven van Münster-Osnabrück ligt net als de luchthaven van Weeze niet ver van de grens met Nederland. Daarom was deze luchthaven al in trek bij Nederlanders. Nu ziet de luchthaven het aantal Nederlanders de laatste jaren snel toenemen. Vorig jaar kwam dit door de chaos die op luchthaven Schiphol ontstond nadat de medewerkers daar het werk neerlegden. Maar ook dit jaar is de luchthaven van Münster-Osnabrück in trek bij Nederlanders. Dat is ook niet zo gek want deze luchthaven ligt op slechts een uur rijden vanaf Enschede. Marketingdirecteur Detlef Döbberthin noemde de Duitse luchthaven vorig jaar in een gesprek met RTV Oost de oostelijke luchthaven van Nederland.

 

Alhoewel Münster-Osnabrück vorig jaar nog geen miljoen passagiers verwerkte, stijgt het aantal sterk. Met name Nederlanders die vorig jaar Schiphol vermeden komen ook nu terug. Vanaf Münster-Osnabrück vliegen vooral veel low-cost en chartermaatschappijen naar populaire zonbestemmingen in Zuid-Europa. Dat is voor de luchthaven een mooie kans om zich te gaan richten op de Nederlandse markt. Naast de website die ondertussen ook in het Nederlands is, richt de luchthaven zich nu ook op Nederlandse reisbureaus om zo meer reizigers aan te trekken. Op dit moment is ongeveer 10% van het aantal reizigers afkomstig uit Nederland. De luchthaven wil dit aantal de komende jaren verdubbelen.

 

De luchthaven is trouwens sinds een paar jaar ook beter te bereiken met het openbaar vervoer vanuit Nederland. Vanuit Hengelo reis je met de regionale trein naar station Ibbenbüren vanwaar je per bus of taxi naar de luchthaven reist.

 

bron: https://insideflyer.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.