Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 25 november 2023 @ 17:22 door Travelboy , 256 keer bekeken

Drie van de vijf luchtvaartmaatschappijen die hebben gereageerd op een oproep voor de lancering van nieuwe routes vanaf de luchthaven van Sarajevo in ruil voor subsidies, hebben aan de gestelde voorwaarden voldaan, heeft het Comité voor de Deskundige Evaluatie van Aanvragen bekendgemaakt.

 

Ryanair, Wizz Air en SunExpress komen allemaal in aanmerking voor financiële steun, en aanvullende details over routes en lanceringsdata zullen te zijner tijd worden aangekondigd. LOT Polish Airlines en TUI Airways, die eveneens een aanvraag hadden ingediend, voldeden niet aan de aanbestedingsvoorwaarden. Daarentegen heeft Norwegian Air Shuttle haar bod na de gestelde termijn ingediend. Als gevolg hiervan werd de toepassing ervan niet in behandeling genomen.


 

De publieke oproep was gericht op luchtvaartmaatschappijen om ofwel activiteiten te lanceren of een basis in Sarajevo te vestigen, waarbij geld wordt aangeboden aan luchtvaartmaatschappijen die de komende twaalf maanden vluchten vanaf niet-bediende bestemmingen wllen introduceren. De waarde van de subsidies is niet openbaar gemaakt.

 

Routes die vanuit Sarajevo van strategisch belang worden geacht zijn Berlijn, Memmingen, Malmö, Göteborg, Kopenhagen, Parijs, Bazel, Amsterdam, Eindhoven, Londen, Brussel, Rome, Milaan, Boedapest, Praag, Barcelona, ​​Girona, Madrid, Genève, Bari, Stockholm, Oslo, Düsseldorf, Athene, Tirana, Skopje, Izmir, Antalya, Podgorica, Abu Dhabi, Warschau.

 

Ryanair en SunExpress, die de subsidies hebben aangevraagd, exploiteren geen vluchten naar de luchthaven van Sarajevo, terwijl Wizz Air onlangs gesubsidieerde diensten heeft gelanceerd vanuit Londen Luton. De dochteronderneming uit de Emiraten onderhoudt seizoensactiviteiten van Abu Dhabi tot de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina.

 

Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben voor volgend jaar al nieuwe vluchten naar Sarajevo aangekondigd, waaronder Pegasus Airlines uit Antalya en Air Arabia uit Sharjah, waarbij laatstgenoemde na bijna twee jaar wordt hersteld.

 

Op basis van indirecte verkeersstromen is Ankara de drukste onbediende route van Sarajevo Airport in Europa (inclusief Turkije). Het wordt gevolgd door Amsterdam, Parijs, Brussel, Adana, Praag, Milaan, Trabzon en Barcelona.

 

Bron: www.exyuaviation.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.