Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 14 december 2023 @ 00:08 door Travelboy , 177 keer bekeken

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft een zogeheten last onder dwangsom opgelegd aan Transavia.

 

Volgens de toezichthouder is Transavia meerdere keren zonder geldige reden na middernacht geland op luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Bij een volgende overtreding die de ILT constateert, moet Transavia een dwangsom betalen tussen 50.000 en 250.000 euro.

 

De hoogte van dit bedrag is gerelateerd aan de kosten die een luchtvaartmaatschappij bespaart bij een dergelijke landing. De last onder dwangsom wordt opgelegd om herhaling in de toekomst te voorkomen, zegt ILT.

 

In mei, juni en augustus 2023 zijn enkele toestellen van Transavia zonder geldige reden na middernacht op de Rotterdamse luchthaven geland. Deze overtredingen zijn de reden dat de ILT nu een dwangsom oplegt, zegt de toezichthouder.

 

Om geluidsoverlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken, is het gebruik van de luchthaven door de grote commerciële luchtvaart niet toegestaan tussen 23.00 en 7.00 uur. Uitzonderingen hierop vormen landingen na middernacht vanwege een technische storing, extreme weersomstandigheden of een onverwachte vertraging veroorzaakt door de luchtverkeersleiding.

 

Een woordvoerder van Transavia laat aan de NOS weten dat de airline op de hoogte is van het besluit van de ILT. ´De inspectie zegt dat voor de vluchten de geldende uitzonderingen niet opgingen. We proberen er altijd voor te zorgen dat het niet gebeurt. Overlast voorkomen voor omwonenden staat ook bij ons centraal.´

 

bron: www.travmagazine.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.