Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 30 januari 2023 @ 09:33 door Travelboy , 54 keer bekeken

Dankzij een groot aantal boekingen verbetert easyJet zijn prestaties in het eerste kwartaal met £80 miljoen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit komt door het getransformeerde netwerk en de sterk verbeterde inkomstencapaciteit. Naar verwachting houdt het momentum aan in het tweede kwartaal.

 

2 Airbussen meer op Schiphol


Country Manager William Vet licht toe: “Zes van de negen easyJet toestellen op Schiphol zullen deze zomer Airbus A320NEOs zijn, vergeleken met vier vorig jaar. easyJet wordt hiermee de luchtvaartmaatschappij op de luchthaven met relatief gezien de meeste nieuwe generatie toestellen. De NEOs zijn de nieuwste generatie toestellen en gebruiken 15% minder brandstof en stoten 15% minder COâ‚‚ uit dan de eerdere generatie. Daarnaast zijn ze meer dan 50% stiller bij het opstijgen en landen.”

 

Groei verwacht voor 2023


De financiële prestaties van easyJet in het eerste kwartaal, 1 oktober 2022 tot en met 31 december 2022, waren beter dan verwacht dankzij hogere rendementen. Zo stegen de inkomsten per stoel met 36% ten opzichte van vorig jaar. Ook bleven de neveninkomsten van de luchtvaartmaatschappij hoog. Deze stegen wederom met 36% naar £20,12 per stoel. Verder boekte easyJet holidays een aanzienlijke groei van 161% meer klanten ten opzichte van vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk. De vraag naar easyJet’s netwerk blijft sterk. Zo was er sprake van een recordaantal boekingen tijdens de jaarwisseling. Verder ziet easyJet nu al dat er 24% meer tickets zijn verkocht voor het aankomende paasweekend ten opzichte van 2019. Het bedrijf ziet ook de positie van easyJet holidays als aanbieder van pakketreizen verbeteren door de sterke vraag uit het Verenigd Koninkrijk: meer dan 60% van de tickets is al verkocht. Nu er geen beperkingen meer zijn op vakantieactiviteiten, verwacht easyJet een groei van ongeveer 50% ten opzichte van FY22 voor easyJet holidays. Dit is dus nog hoger dan de eerder voorspelde 30% groei op jaarbasis.

 

bron: www.travelution.expertReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.