Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 01 mei 2023 @ 08:29 door Travelboy , 249 keer bekeken

Airport Weeze, dat tot op vandaag nog steeds voornamelijk in privébezit is, viert dit jaar haar 20-jarig bestaan. Veel hoogtepunten kenmerkten de weg naar deze mijlpaal - maar ook de nodige uitdagingen moesten worden overwonnen.

 

Na enkele ingrijpende lockdownfases tijdens de Coronacrisis, slaagde de luchthaven erin om in de zomer van 2022 een volledige heropstart te krijgen. De teams waren bijna volledig aan boord gebleven in de heersende crisis en konden de terugkeer van duizenden vakantiegangers voorbeeldig aan.

 

In het 20e jubileumjaar van de luchthaven markeert een nieuw record: Naast Ryanair, die zijn gestationeerde vloot heeft aangevuld naar vijf jets, zijn andere luchtvaartmaatschappijen onderweg vanuit Weeze zoals Air Arabia Maroc, SunExpress, Tailwind of Sky Express.

 

Ook het gebied rond de kern van de luchthaven, Airport City Weeze, draagt zijn steentje bij aan het succesverhaal van de luchthaven. Op het 620 hectare groot landgoed is een industrieterrein ontwikkeld met focus op logistiek, luchtvaart en commercie. Daarnaast bevindt zich op het terrein onder meer het grootste zonnepark van Noordrijn-Westfalen met 60.000 panelen. Een uitstekend voorbeeld van de succesvolle bedrijven in Airport City Weeze is de Trainingsbasis Weeze. Bij de grootste trainingsfaciliteit van Europa oefenen jaarlijks ruim 25.000 deelnemers aan brandweerkorpsen, nood- en politie-eenheid inzetbaar in alle mogelijke inzetscenario’s.

 

Uniek is het succes van de mega-evenementen op het vliegveld evenementgebied. Parookaville is nu het grootste DJ-evenement van Duitsland met 220.000 bezoekers over drie festivaldagen. Vanuit hetzelfde lokale “eventlab” komt het San Hejmo Festival, dat voor het eerst dit jaar in twee dagen na de start in 2022 zal plaatsvinden. Het Mud Masters hindernisparcours is al jaren een constante in Weeze en staat momenteel op nummer één als grootste parcours ter wereld.

 

In de afgelopen 20 jaar is de luchthaven geëvolueerd van een conversieproject naar een internationale luchthaven, die door klanten, partners en het hele team even hoog gewaardeerd wordt. “Ons vliegveld brengt daarmee de beste voorwaarden voor de succesvolle komende 20 jaar”, zegt luchthavenchef Dr. Sebastian Pope.

 

bron: www.maasduinencentraal.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.