Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 31 oktober 2023 @ 04:17 door Travelboy , 215 keer bekeken

Michael O'Leary, heeft Boeing publiekelijk bekritiseerd vanwege aanhoudende vertragingen bij de levering van zijn vlaggenschip 737 Max-vliegtuigen. Hij waarschuwde dat als de verwachte levering van 57 vliegtuigen in april verschuift naar juli of augustus, Ryanair deze zou kunnen afwijzen. Dit volgt op de aankondiging van Boeing dat de leveringsverwachtingen voor dit jaar zijn verlaagd, waarbij het aantal te leveren narrowbody-vliegtuigen zal dalen van 400-450 naar slechts 375-400.

 

O'Leary uitte zijn scepsis over de levering van het beloofde vliegtuig eind juni vanwege deze aanhoudende problemen. Deze problemen zijn niet nieuw voor Ryanair; hun geschiedenis met vertragingen in de levering van Boeing gaat terug tot 2009, toen ze een bestelling voor 200 vliegtuigen annuleerden. Momenteel zijn bijna alle vliegtuigen in de vloot van Ryanair Boeing 737's, met uitzondering van de 28 A320's van Lauda.

 

Deze nieuwe vertragingen hebben Ryanair gedwongen haar winterdienstregeling aan te passen, waardoor maar liefst 1,4 miljoen passagiers last hebben gehad. Te midden van de sterke vraag naar reizen wil O'Leary graag profiteren van de situatie waarin concurrenten, waaronder de International Airlines Group (LON: ICAG ) die 32 vliegtuigen aan de grond houdt, gedwongen worden vliegtuigen aan de grond te houden vanwege defecten aan de motoren van Pratt & Whitney. Hij benadrukte het belang van het ontvangen van alle bestelde vliegtuigen om lage tarieven te kunnen handhaven en de activiteiten voort te kunnen zetten terwijl de concurrenten aan de grond staan.

 

Als reactie op deze bedreigingen en kritiek bevestigde Boeing opnieuw hun inzet om Ryanair te steunen. Ze moeten nog commentaar geven op de vraag of deze verstoringen zich na medio 2024 kunnen voortzetten, zoals gespeculeerd door O'Leary.

 

Dit is een Google Translate vertaling

 

bron: www.investing.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.