Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 21 september 2023 @ 00:12 door Travelboy , 211 keer bekeken

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij Brussels South Charleroi Airport (BSCA) heeft een stakings- en actieaanzegging ingediend voor een periode  van 15 dagen. Dat bevestigt secretaris van de christelijke bediendebond CNE Yves Lambot woensdag nadat Sudinfo dinsdagavond het nieuws naar buiten bracht. Bonden en directie zijn in conflict over een “koopkrachtpremie” van 750 euro.

 

Volgens de vakbondsman had de luchthavendirectie enkele maanden eerder aangekondigd dat alle werknemers de premie zullen krijgen. De storting zou al in april gebeurd moeten zijn, maar BSCA heeft volgens de bond gewacht met het tekenen van een akkoord over de kwestie.

 

In september belandde de kwestie op de onderhandelingstafel en de directie heeft toen volgens de bonden aangegeven dat de premie aangepast zou worden in functie van deeltijds werk. Dat zou op heel wat weerstand botsten bij het personeel en er zouden ook meer afwezigheden op het werk geweest zijn in juli en augustus. Voor sommige werknemers zou de premie door de aanpassing lager uitkomen of wegvallen, aldus Yves Lambot. Het personeel reageert er slecht op, waarbij hij verwijst naar “leugens” van de directie.

 

De rode en groene bonden (SETCa, FGTB, CSC-Transcom, CNE) dienden daarom gisteren/dinsdag in vakbondsfront een stakingsaanzegging met een looptijd van 15 dagen in voor zowel de arbeiders als bedienden.

 

Tot het einde van de week gaan de bonden de achterban op de hoogte brengen van de ontwikkelingen en hem consulteren. Daarbij zullen ze ook de mogelijkheid om acties te voeren of te staken bekijken. Indien het tot een werkonderbreking komt, zou dit zowel de registratie van reizigers en bagage kunnen verstoren als de activiteiten op het tarmac zelf, zoals de bagageafhandeling en het voltanken van vliegtuigen.

 


bron: www.nieuwsblad.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.