Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 04 april 2023 @ 15:22 door Travelboy , 256 keer bekeken

Budgetmaatschappij Transavia vreest anderhalf miljoen klanten te verliezen als de plannen van Schiphol doorgaan om het aantal nachtvluchten de komende jaren te beperken. ‘De maatregel raakt ons in het hart', zegt ceo Marcel de Nooijer. Hij vreest dat de capaciteit van Transavia terug zal vallen naar 3,7 miljoen passagiers tegen 5,2 miljoen nu.

 

Transavia is onaangenaam verrast door het voorstel van Schiphol. ‘Er is geen enkel overleg geweest', zegt De Nooijer dinsdag. Door beperking van de nachtvluchten vanaf 2025 zal er minder worden gevlogen op de Canarische Eilanden, Portugal, Zuid-Spanje en Griekenland. Als het aanbod afneemt, zal vliegen heel veel duurder worden, voorspelt hij. Uitwijken met de toestellen naar andere luchthavens in Nederland, zoals Eindhoven en Rotterdam, is niet mogelijk omdat die al vol zitten.

 

Transavia heeft 28 toestellen gestationeerd op Schiphol en is daarmee een van de grootgebruikers van de luchthaven. Het bedrijfsmodel van Transavia draait op het uitvoeren van drie vluchten per dag. Als dat door de beperking niet meer kan, dalen de inkomsten fors. ‘Dat zal ook effect hebben op de werkgelegenheid.'

 

Transavia zegt zelf al bij te dragen aan vermindering van de overlast door zijn vloot te vervangen. In de jaren tot 2030 neemt het bedrijf 46 nieuwe vliegtuigen in gebruik die schoner en stiller zijn. Dat vergt een investering van meer dan €1 mrd.

 

Lees het volledige artikel:

https://fd.nl/bedrijfsleven/1472612/schiphol-gaat-nachtvluchten-schrappen-pdd3caLjP95qReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.