Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 09 augustus 2023 @ 20:35 door Travelboy , 235 keer bekeken

Als je bij Ryanair je boardingpass niet print voor je naar het vliegveld gaat en het bij de incheckbalie alsnog laat doen, rekent Ryanair een toeslag. Een rechtbank in Mallorca heeft nu die toeslag voor het niet laten printen van het Ryanair-instapkaart illegaal verklaard.

 

Boete voor niet hebben van papieren instapkaart

 

De rechter was het eens met een passagier aan wie de luchtvaartmaatschappij 56 euro extra in rekening heeft gebracht om toegang te krijgen tot het vliegtuig als boete voor het niet bij zich hebben van de papieren instapkaart. De Ierse prijsvechter is nu gedwongen dat bedrag aan de passagier terug te betalen.

 

Extra kosten zijn 'onevenredig' en vormen 'misbruik'

 

Zoals gemeld door Diario de Mallorca, stelt de zin dat deze extra kosten onevenredig zijn en misbruik vormen. De kosten zijn namelijk meer dan de helft hoger dan de prijs van 80 euro die de passagier moest betalen om het vliegticket te kopen.

 

De omstandigheid doet zich voor dat de passagier vier vliegtickets had gekocht om met zijn gezin van de luchthaven Josep Tarradellas Barcelona-El Prat naar Palma (Mallorca) te vliegen. Uiteindelijk moest hij vanwege de toeslag voor het printen in totaal 226 euro betalen.

 

Alleen eiser krijgt geld terug

 

De vader vroeg om teruggave van al het extra geld dat hij moest betalen om met zijn gezin in het vliegtuig te stappen, maar de rechter heeft alleen het bedrag terugbetaald dat overeenkomt met het ticket van de eiser. Volgens de rechter zijn er evenveel vervoerscontracten als passagiers. Daarom heeft alleen de man die de zaak heeft aangespannen recht op teruggave en niet de rest van zijn gezin

 

bron: https://inspanje.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.