Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 18 december 2023 @ 03:57 door Travelboy , 171 keer bekeken

Transavia ‘onderzoekt de mogelijkheid’ om passagiers te laten betalen voor het meenemen van handbagage aan boord. ,,Wij zijn een van de weinige budgetmaatschappijen die dat nog niet doet", stelt een woordvoerder.

 

Financieel directeur Steven Zaat van Transavia vertelde afgelopen donderdag een groep investeerders over het plan, zo bevestigt een woordvoerder van het bedrijf na berichtgeving door De Telegraaf. ,,Het klopt dat hij daarover gesproken heeft. Het laten betalen voor het meenemen van bagage in de cabine is een mogelijkheid die we nu aan het onderzoeken zijn.”

 

Sinds ruimbagage niet meer standaard bij een ticket is inbegrepen, nemen steeds meer reizigers alleen handbagage mee op reis. Zeker bij korte reizen, zoals stedentrips. Die stukken handbagage worden daardoor echter wel steeds groter, waardoor de ruimte in de cabine niet meer voldoende is. Transavia voerde twee jaar geleden al een betaald reserveringssysteem in voor reizigers die verzekerd willen zijn van plek voor hun rolkoffer of grote rugtas.


Alleen kleine bagage mag nog gratis mee

 

Nu bekijkt de budgetmaatschappij dus of er aan nog meer cabinebagage geld kan worden verdiend. Alleen kleine bagage zoals handtassen zouden dan nog ‘gratis’ mee aan boord mogen. ,,Er is nog niets besloten", stelt een woordvoerder. Hij kan dan ook nog niets zeggen over eventuele tarieven voor cabinebagage.

 

Wel stelt de woordvoerder dat ‘Transavia een van de weinige budgetmaatschappijen is waar je nog niet voor bagage in de cabine hoeft te betalen'. Het klopt dat Transavia zeker niet de eerste maatschappij is die er extra geld voor gaat vragen. Zo mogen bij Ryanair alleen nog maar tassen die onder een stoel passen voor niets mee naar binnen. Voor (rol)koffers die in de bagagevakken moeten, geldt een toeslag. Ook WizzAir en EasyJet hebben soortgelijke regels.


Hogere winsten voor maatschappij

 

Het extra laten betalen van passagiers leidt tot hogere winsten. „De tarieven die in rekening worden gebracht voor stoelreservering en ruimbagage staan namelijk niet in verhouding tot de daadwerkelijke kosten", zegt luchtvaarteconoom Rogier Lieshout tegen De Telegraaf. ,,Aan de andere kant is het een gunstige ontwikkeling voor passagiers die niet zitten te wachten op al die extra’s. Voorheen betaalden zij daar wel aan mee, maar nu niet meer.”

 

bron: www.ad.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.