Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 31 januari 2023 @ 19:49 door Travelboy , 46 keer bekeken


Het bestuur van de Noorse luchtvaartmaatschappij Flyr heeft aangekondigd dat het op de ochtend van 1 februari het faillissement zal aanvragen. In een beursbericht staat dat het bestuur unaniem heeft besloten dat er “geen realistische kans meer is om tot een oplossing te komen voor de liquiditeitssituatie op korte termijn. ”

 

Alle toekomstige Flyr-vluchten zijn geannuleerd en worden niet verplaatst. Flyr concurreerde voornamelijk met SAS en Norwegian op binnenlandse routes met veel verkeer binnen Noorwegen en op recreatieve routes naar Europa.

 

Flyr liet de Oslo Stock Exchange op de ochtend van 30 januari weten dat het bedrijf zijn financieringsplan niet had uitgevoerd. Bazen van luchtvaartmaatschappijen zeiden dat "marktomstandigheden en aanhoudende onzekerheid met betrekking tot vliegreizen en inkomsten tot 2023" potentiële investeerders afschrikken. Slechts 36 uur later besloot het bestuur dat er geen basis meer was om de luchtvaartmaatschappij voort te zetten. “

 

Veel dank aan iedereen die ervoor heeft gekozen om de afgelopen anderhalf jaar met ons te vliegen. We zullen jullie allemaal uit de grond van ons hart missen en bieden onze oprechte excuses aan aan iedereen die getroffen is door het feit dat we nu naar binnen moeten om te landen”, aldus een verklaring op de website van de luchtvaartmaatschappij.

 

Bron: www.forbes.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.