Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 20 juni 2023 @ 22:49 door Travelboy , 287 keer bekeken

Vanaf 22 juni zal er tussen Amsterdam en Eindhoven Airport een nieuwe shuttle bus verbinding genaamd "AmsEindShuttle" gaan rijden, deze zal 2x per dag heen-en-weer pendelen.

 

De shuttledienst zal vertrekken en aankomen op slechts 100 meter van de Terminal op Eindhoven Airport en in Amsterdam naast het Centraal Station, ter hoogte van de: De Ruijterkade 153.De jonge 18-jarige ondernemer Gijs van den Broek, zal de shuttledienst gaan runnen en exploiteren. De shuttledienst zal worden uitgevoerd met luxe touringcars van Jan de Wit Group. De bussen van Jan de Wit Group en AmsEindShuttle rijden klimaatneutraal op HVO 100 brandstof.

 

Het idee voor de verbinding is ontstaan, nadat Gijs van den Broek de vraag hiervoor kreeg vanuit onder andere Ryanair en Wizzair, en nadat hij zelf als jongere zonder rijbewijs keek naar een reis vanaf Eindhoven Airport, maar de openbaar vervoerverbinding en taxi hiernaartoe duur en tijdrovend bleken.

 

De shuttledienst zal op het begin 2x per dag heen- en weer pendelen, om de piekmomenten van aankomende en vertrekkende vluchten op Eindhoven Airport te bedienen, maar dit zou bij voldoende populariteit snel uitgebreid kunnen worden.

 

Met de shuttledienst wordt ingezet op buitenlandse toeristen en Nederlandse vakantiegangers, die vliegen van en naar Eindhoven Airport. Gijs van den Broek: "We hopen door middel van deze nieuwe shuttle ook een beter alternatief te bieden voor het grote en drukke Schiphol, en de manier van reizen naar Eindhoven Airport gemakkelijker en comfortabeler te maken."

 

De tickets kunnen gekocht worden via de eigen webshop van www.AmsEindShuttle.com en via een geïntegreerde mogelijkheid tijdens het boeken van een vliegticket bij Wizzair en Ryanair, een enkeltje zal 25 euro gaan kosten.

 

bron: www.amsterdamsdagblad.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.