Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 27 maart 2023 @ 00:02 door Travelboy , 237 keer bekeken

Zoals gerapporteerd door El Periódico en opgemerkt door Live en Let's Fly , krijgt Vueling een boete opgelegd vanwege de kledingvoorschriften en uiterlijke regels voor haar werknemers.

 

 

Vueling heeft van de Catalaanse autoriteiten een boete van € 30.000 gekregen wegens discriminatie op grond van geslacht. Dit kwam nadat een klacht was ingediend door Stavla, de vakbond die het cabinepersoneel bij de luchtvaartmaatschappij vertegenwoordigt.

 

Het probleem komt neer op Vueling's veel strengere uiterlijke eisen voor vrouwen dan voor mannen. Terwijl mannelijke stewards alleen wordt verteld dat ze er 'schoon en netjes' moeten uitzien, wordt vrouwelijke stewardessen verteld dat ze foundation moeten dragen die lijkt op hun huidskleur, eyeliner en zwarte mascara, en dat ze hakken moeten dragen die twee tot drie zijn centimeter hoog.

 

Hoewel het boetebedrag niet zo hoog is voor een grote luchtvaartmaatschappij, is het significant omdat het de eerste keer is dat de Spaanse regering probeert de uiterlijke kenmerken van luchtvaartpersoneel te reguleren. De Catalaanse autoriteiten hebben verklaard dat de luchtvaartmaatschappij "een minder belastend en evenwichtiger bedrijfsimago moet invoeren, zonder de grondrechten aan te tasten".

 

Naar aanleiding van de uitspraak heeft Vueling toegezegd dat het geen aparte uiterlijke normen meer zal hebben voor vrouwelijke stewardessen en niet zal eisen dat ze make-up dragen.

 

bron: www.onemileatatime.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.