Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 27 april 2023 @ 14:20 door Travelboy , 273 keer bekeken

Transavia schrapt woensdag en donderdag vijf vluchten naar Eindhoven en twee vluchten vanaf Eindhoven Airport. Honderden vakantiegangers zitten daardoor in grote onzekerheid over hun terugreis of kunnen voorlopig niet op vakantie.

 

Het gaat om twee vluchten uit Lissabon en enkele vluchten vanuit Barcelona, Malaga en Valencia. Donderdag zijn er tot dusver twee vluchten naar Malaga en Lissabon geannuleerd. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat er nog meer annuleringen volgen.

 

Wachten op onderdelen


Transavia kampt naar eigen zeggen met een ernstig materieeltekort. Twee eigen toestellen zijn uitgevallen; een door bliksemschade en een ander doordat er een aanrijding was met een karretje op de luchthaven. ,,We wachten op onderdelen van Boeing om ze te kunnen repareren’’, aldus woordvoerder Leon Bogaard.

 

Van de vijf geleasete toestellen van Blue Air kunnen er drie niet vliegen omdat het langer duurde dan verwacht om ze vliegklaar te krijgen. Vier eigen toestellen staan langer aan de grond vanwege groot onderhoud doordat onderdelen niet leverbaar zijn. Al met al zijn 7 van de 45 toestellen niet inzetbaar.

 

Vakantie gaat in rook op


De problemen bij Transavia werden al verwacht. Begin deze maand schrapte de maatschappij al tientallen geplande vluchten waardoor 8000 mensen geraakt werden. Voor het gros was er een alternatief maar naar schatting duizend mensen zagen hun meivakantie in rook opgaan.

 

Maar de sores zijn nu zo groot dat ook vluchten waarvoor wel vliegtuigen beschikbaar waren, last minute gecanceld moeten worden. Alle vier de vluchten uit Spanje hadden Eindhoven als bestemming. Transavia waarschuwt dat de uitval van vliegtuigen ongekend is voor de maatschappij en dat er komende tijd nog meer vluchten last-minute geannuleerd kunnen worden.

 

Compensatie


,,We doen er alles aan om de mensen weer naar Nederland te krijgen. Bijvoorbeeld door ze op andere vluchten te zetten,’’ zegt Bogaard. Hij kan niet zeggen of ze vóór Koningsdag nog thuiskomen. Gedupeerden hebben recht op een schadevergoeding en logies voor hun ongewenste verlengde vakantie.

 

Bij Eindhoven Airport kunnen ze niks anders doen dan de informatie die Transavia verstrekt te delen op de website van de luchthaven. ,,Als mensen zich bij ons melden, moeten we ze doorverwijzen naar Transavia. Want die is verantwoordelijk voor de uitvoering van de vluchten”, aldus een woordvoerder. Of er inderdaad meer annuleringen volgen durft de woordvoerder niet te zeggen. ,,Maar zodra wij meer weten, staat dat direct in het vluchtschema op onze website.”

 

bron: www.ad.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.