Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 03 maart 2023 @ 02:04 door Travelboy , 232 keer bekeken

Ryanair heeft zijn tevredenheid uitgesproken over het sluiten van deze overeenkomst met SEPLA. In Spanje gevestigde piloten hebben een volledig loonherstel gekregen, van de bezuinigingen die zijn toegepast door de COVID-19-crisis, plus loonsverhogingen en andere voordelenverbeteringen in de komende vier jaar.

 

Tijdens de pandemie bereikten Ryanair en SEPLA afspraken om kosten te besparen en te bezuinigen, maar hielden ze al hun piloten in Spanje in dienst. Het bedrijf vervoert elk jaar meer dan 50 miljoen passagiers van/naar Spanje , wat 14,6 miljard euro aan de Spaanse economie en meer dan 300.000 banen genereert.

 

Eddie Wilson, CEO van Ryanair, zegt: “We zijn verheugd om onze eerste collectieve overeenkomst met de Spaanse piloten te ondertekenen. Met een looptijd van 4 jaar betekent dit betere salarissen en voorwaarden voor Spaanse piloten, inclusief jaarlijkse salarisverhogingen.” In die zin voegt hij eraan toe: “ Deze historische overeenkomst toont Ryanair's langdurige toewijding aan Spanje en onze piloten, door stabiliteit, toekomstige salarisverhogingen en andere voordelenverbeteringen te bieden in de komende 4 jaar.  Ryanair heeft nog steeds bijna 120 Boeing 737 MAX  -vliegtuigen om in heel Europa in te zetten en we hopen te blijven groeien en te investeren in Spanje, dat concurrerend moet blijven op het gebied van luchthavenkosten zodat we nog meer werkgelegenheid kunnen creëren voor piloten en bemanning.”

 

Óscar Sanguino, president van SEPLA, van zijn kant, geeft aan: «Met de ondertekening van deze collectieve overeenkomst, de eerste in zijn soort met Ryanair in Spanje, krijgen de piloten zekerheid en veiligheid waardoor ze hun werkomstandigheden kunnen beheren met de bedrijf , dat zorgt voor stabiliteit in de arbeidsverhoudingen. Dit akkoord is een historische mijlpaal voor de vakbond en versterkt onze rol als gesprekspartner. We willen de inzet en het werk van de ondernemingsraad van Ryanair en de Sepla-professionals benadrukken tijdens dit proces, dat de basis legt voor het bedrijf om toekomstige overeenkomsten met de vakbond te onderhandelen."

 

bron: https://fly-news.es



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.