Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 29 juli 2023 @ 13:41 door Travelboy , 318 keer bekeken

De blokkade op de luchthaven van Düsseldorf van 13 juli kan de klimaatactivisten van 'Letzte Generation' duur komen te staan. De luchtvaartmaatschappijen Eurowings, Condor en Tuifly willen een schadevergoeding eisen. Die kan enkele miljoenen euro's waard zijn.

 

Na de blokkade van de luchthaven van Düsseldorf door activisten van de klimaatbeschermingsgroep Last Generation overwegen de luchtvaartmaatschappijen Eurowings , Condor en Tuifly schadeclaims. "Eurowings is van plan - net als alle andere getroffen luchtvaartmaatschappijen in de Lufthansa Group (Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines en Eurowings) - schadeclaims in te dienen", zei een Eurowings-woordvoerder van de "Rheinische Post" (zaterdageditie) op verzoek.

 

Volgens de Hamburgse luchtvaartexpert Gerald Wissel kunnen de rechtszaken oplopen tot enkele miljoenen euro's. "Al met al zijn er mogelijk schadeclaims van enkele miljoenen euro's", zei hij tegen de krant. "Er moesten hotels worden geboekt voor passagiers, ticketinkomsten gingen verloren, vervangende vliegtuigen moesten worden gevonden, andere bemanningen moesten worden ingezet en er was veel aan de hand." Volgens het rapport werden in totaal 48 vluchten geannuleerd en twee werden omgeleid.

 

Düsseldorf Airport dient een strafrechtelijke klacht in

 

Düsseldorf Airport had eerder aangekondigd dat het een strafrechtelijke klacht had ingediend wegens "gevaarlijke inmenging in het luchtverkeer, verstoring van openbare diensten, schade aan eigendommen, dwang en verboden terrein". De krant schrijft dat een veroordeling wegens gevaarlijke inmenging in het luchtverkeer kan leiden tot een gevangenisstraf van maximaal tien jaar.

 

Een woordvoerster van het parket van Düsseldorf vertelde de "Rheinische Post" echter dat, hoewel er onderzoek wordt gedaan naar vermoedelijke materiële schade en verboden terrein, er momenteel "onvoldoende aanwijzingen zijn voor een gevaarlijke ingreep in het luchtverkeer" omdat "dit een een specifiek risico voor ledematen, leven of eigendommen van aanzienlijke waarde". Voor zover bekend was dit niet het geval omdat vliegtuigen tijdig werden omgeleid of helemaal niet opstegen.

 

Op 13 juli blokkeerden activisten van de laatste generatie urenlang de luchthavens van Düsseldorf en Hamburg. De actie trof veel vakantiegangers die aan het begin van de zomervakantie met het vliegtuig wilden reizen.

 

bron: www.faz.netReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.