Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 15 juni 2023 @ 22:02 door Travelboy , 287 keer bekeken

Grote verbazing – en woede – onder de passagiers van een Ryanairvlucht tussen Italië en Tel Aviv. “Wij naderen nu Palestina,” kondigde een steward aan bij het inzetten van de daling. Toen Israëlische passagiers protesteerden tegen deze bizarre verdraaiing van de werkelijkheid, herhaalde de steward in kwestie tot twee keer toe dat Tel Aviv in de volgens velen fictieve staat ‘Palestina’ en niet al sinds 1948 in Israël ligt.

 

De Israëlische nieuwszender Channel 14 meldt dat toen een passagier een foto van de steward in kwestie wilde nemen, hem door de andere leden van de bemanning werd toegebeten dat zij hem na de landing zouden laten arresteren. De steward weigerde zijn in zowel Engels als Italiaans geuite politieke stellingname te corrigeren of zijn excuses aan te bieden aan de Israëlische – in zijn denkwereld Palestijnse? – passagiers aan te bieden.

 

De in Ierland gevestigde low-budget luchtvaartmaatschappij Ryanair weigerde vragen van Channel 14 over het incident te beantwoorden. Een van de passagiers reageerde als volgt: “Wij hebben geen tickets bij deze maatschappij gekocht om de antizionistische meningen van het personeel te moeten aanhoren. Het enige wat wij wilden horen, is dat Tel Aviv in Israël ligt.” Volgende keer zullen de passagiers misschien weer gewoon met El Al vliegen: daar betalen zij misschien iets meer, maar het personeel weet tenminste waar de plaats van bestemming ligt. Ook in de luchtvaart geldt blijkbaar: je krijgt waarvoor je betaalt.

 

bron: www.niw.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.