Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 20 oktober 2023 @ 15:37 door Travelboy , 205 keer bekeken

Transavia heeft besloten om de lijndienst tussen Schiphol en Beiroet tijdelijk op te schorten, nadat het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies heeft aangepast. Voor heel Libanon geldt nu een rood reisadvies vanwege de toenemende oorlogsdreiging

 

“Reis niet naar Libanon. Als gevolg van de onvoorspelbare ontwikkelingen tussen Israël en de Palestijnse Gebieden (Gaza) zijn er verhoogde spanningen in Libanon. Vanuit Israël en Libanon worden in het grensgebied raketaanvallen en beschietingen uitgevoerd. Het is onvoorspelbaar of dit geweld zich uit zal breiden naar andere delen van Libanon. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt u aan zo spoedig mogelijk uit Libanon te vertrekken als dat veilig kan”, staat in het reisadvies.

 

Transavia, dat als enige Nederlandse luchtvaartmaatschappij naar Libanon vliegt, schort nu in ieder geval tot en met dinsdag de vluchten op, zo laat een woordvoerder aan deze site weten. Wat er daarna gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

 

Eerder staakten diverse buitenlandse luchtvaartmaatschappijen al hun vluchten naar Beiroet, waaronder Lufthansa en SWISS. Daarnaast heeft de Libanese luchtvaartmaatschappij Middle East Airlines (MEA) een deel van haar vloot uit voorzorg naar Turkije verplaatst.

 

Door het conflict in en rond Israël moest Transavia ook al de vluchten naar Tel Aviv opschorten, net als moederbedrijf KLM.

 

bron: www.reisbizz.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.