Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 24 juli 2023 @ 18:45 door Travelboy , 238 keer bekeken

Ryanair merkt dat de consument prijsbewuster aan het worden is doordat het leven de laatste tijd flink duurder is geworden voor veel mensen. De Ierse budgetmaatschappij overweegt daarom haar prijzen komende winter wat te verlagen om toch nog alle vliegtuigen goed gevuld te krijgen.

 

“We willen de vliegtuigen vullen en we zullen de prijs bepalen die daarvoor nodig is”, heeft financieel directeur Neil Sorahan gezegd in een toelichting op de kwartaalresultaten. Hij noemde daarom zogeheten “tariefstimulering” als een mogelijkheid. “Het is in dit stadium te vroeg om te zeggen waar de prijzen naartoe gaan”, voegde hij er ook aan toe.

 

Vliegen met Ryanair is de laatste tijd ook behoorlijk duurder geworden. De maatschappij die zowel in mei als in juni een recordaantal passagiers vervoerde, rekende afgelopen kwartaal gemiddeld 42 procent meer voor een ticket dan een jaar terug. De kosten van Ryanair lagen tegelijkertijd bijna een kwart hoger. Ryanair investeert ook flink in verdere uitbreiding van de vloot. Komende jaren moeten er honderden nieuwe toestellen bijkomen. De maatschappij telde eind juni in totaal 558 vliegtuigen.

 

bron: www.nieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.