Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 10 januari 2023 @ 23:25 door Travelboy , 62 keer bekeken

Wizz Air, Europa's snelst groeiende en de meest ecologisch duurzame luchtvaartmaatschappij ter wereld, meldt dat de gemiddelde CO2-uitstoot voor 2022 55,2 gram per passagier/km bedroeg, 15,4% lager in vergelijking met het jaar 2021 en de laagste ooit gemeten door de luchtvaartmaatschappij in één kalenderjaar.

 

Wizz air and OMV sign an agreement to supply sustainable aviation fuel. Image Courtesy: Wizz Air

 

Wizz Air exploiteert de laagste CO2-uitstoot per passagier/km van alle concurrerende luchtvaartmaatschappijen en zet zich in om de CO2-emissie-intensiteit tegen 2030 met 25% verder te verminderen. Een integraal onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van Wizz Air is de vernieuwing van de vloot. De luchtvaartmaatschappij heeft continu nieuwe Airbus A321neo-vliegtuigen aan haar vloot toegevoegd en oudere vliegtuigen vervangen, met 34 Airbus A321neo's toegevoegd aan de vloot in 2022.


 

Het aandeel van nieuwe "neo" -technologie vliegtuigen binnen de vloot van Wizz Air zal naar verwachting de 50% overschrijden tegen de einde van het lopende boekjaar. Momenteel exploiteert de luchtvaartmaatschappij een vloot van 177 Airbus-vliegtuigen met een gemiddelde leeftijd van 4,6 jaar, wat ver onder de gemiddelde leeftijd van de vloot van haar belangrijkste concurrenten van ongeveer 10 jaar ligt. 2022,


 

De nieuwe Airbus A321neo bevat de nieuwste technologieën in de luchtvaart en biedt aanzienlijke voordelen voor het milieu, met bijna 50% minder geluidsoverlast, 20% minder brandstofverbruik en 50% minder stikstofoxide-emissies in vergelijking met het vorige model.


 

Wizz Air is de grootste operator van de Airbus A321neo in Europa en heeft wereldwijd een van de grootste stand-alone orderboeken van meer dan 300 vliegtuigen van dit type, wat de luchtvaartmaatschappij zal helpen haar duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. 


 

Naast het ambitieuze vlootvernieuwingsprogramma werkt Wizz Air voortdurend aan initiatieven voor brandstofefficiëntie en aan het verbeteren van de gerelateerde data-analyse. De luchtvaartmaatschappij ondertekende ook een memorandum van overeenstemming met Airbus om het potentieel van waterstofvliegtuigen te onderzoeken, en met OMV om tussen 2023 en 2030 duurzame vliegtuigbrandstof te leveren. . 


 

Johan Eidhagen, Chief People en ESG Officer bij Wizz Air, zei: “We zijn er trots op dat Wizz Air-passagiers de meest milieuvriendelijke keuze maken wanneer ze ervoor kiezen om met ons te vliegen. We hebben onze leidende positie op het gebied van duurzaamheid bereikt door de meest efficiënte en moderne vliegtuigen te gebruiken en ons te richten op het maken van een positieve impact. We zijn dankbaar voor al het harde werk dat iedereen in het bedrijf heeft gedaan om ons jaarresultaat met de laagste CO2-intensiteit ooit mogelijk te maken.”


 

bron: www.zawya.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.