Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 24 november 2023 @ 02:18 door Travelboy , 171 keer bekeken

De PVV is met 37 of 38 zetels de grote winnaar geworden van de Tweede Kamerverkiezingen. Dat lijkt goed nieuws voor de luchtvaartsector, want Geert Wilders heeft zich doorgaans erg pro-luchtvaart getoond, maar uiteindelijk zal alles afhangen van de coalitieonderhandelingen.


In haar verkiezingsprogramma pleit de PVV ervoor dat Schiphol mag groeien. Ook moet de vliegtaks van 26 euro afgeschaft worden. De Partij voor de Vrijheid, zoals de PVV voluit heet, benadrukt verder het belang van een sterke luchtvaartsector voor het vestigingsklimaat.

 

Of die punten nu ook verwezenlijkt zullen worden, is grotendeels afhankelijk van of de VVD en de NSC met de PVV willen gaan regeren. NSC was daar voor de verkiezingen afwijzend over, en ook VVD-leider Yesilgöz wilde geen premier Wilders, maar na de exitpoll woensdag bleven ze hierover vaag.

 

Daarnaast is het de vraag wat NSC in ruil voor regeringsdeelname wil: die partij pleit voor de invoering van extra belastingen op vliegen, vindt ook dat frequent flyer-programma's belast moeten worden, is tegen Lelystad Airport en wil kritisch kijken naar het aantal vluchten op Schiphol.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.