Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 21 augustus 2023 @ 22:55 door Travelboy , 242 keer bekeken

Precies 1.037.269 passagiers gebruikten vorig jaar Weeze Airport als vertrek- en eindpunt van hun reis. Dit jaarresultaat van vorig jaar werd vandaag, op maandag 21 augustus, al gehaald.

 

Dankzij het sterk toegenomen aanbod van vluchten van Ryanair en de inzet van andere luchtvaartmaatschappijen zoals Air Arabia Maroc en het Griekse Sky Airlines, neemt het aantal passagiers in Weeze merkbaar toe.

 

Vanaf het begin van het jaar tot juli registreerde de luchthaven aan de Nederrijn een passagiersgroei van 51 procent ton opzichte van vorig jaar.

 

In het huidige zomerseizoen behaalde de luchthaven in juli een stijging van 46 procent ten opzichte van dezelfde maand van het pre-Coronajaar 2019. Met deze groeipercentages neemt de luchthaven ook in een landelijke vergelijking een leidende positie in.

 

Luchthavenmanager Sebastian Papst zei: "We zijn blij dat we de 1 miljoen passagiersvan 2022 na slechts 7 1/2 maand hebben kunnen overtreffen. Het brede en goedkope aanbod van vluchten in combinatie met de voordelen van een overzichtelijke, regionale luchthaven – dat wordt steeds populairder bij onze internationale gasten.” Papst verwacht tegen het einde van het jaar ongeveer 1,4 miljoen passagiers.

 

bron: Airport Weeze



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.