Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 24 september 2023 @ 21:39 door Travelboy , 160 keer bekeken

Eindhoven Airport introduceert een nieuw instrument om het bestemmingennetwerk van de luchthaven nog beter te laten aansluiten op de behoefte van bedrijven en inwoners in de regio. Met New Route Support verstrekt Eindhoven Airport een financiële bijdrage aan airlines die gaan vliegen op bepaalde door Eindhoven Airport geselecteerde bestemmingen. Transavia is de eerste luchtvaartmaatschappij die gebruikmaakt van New Route Support voor de nieuwe bestemming Oslo (vanaf februari 2024).

 

Eindhoven Airport heeft een lijst met twintig bestemmingen waarvoor airlines New Route Support kunnen ontvangen. Het gaat onder meer om München, Zurich, Genève, Berlijn en Stockholm. Aan New Route Support zijn een aantal voorwaarden verbonden. De bestemming wordt nog niet aangeboden door een airline die actief is op Eindhoven Airport. De luchtvaartmaatschappij moet minimaal drie jaar lang gedurende het hele jaar minstens twee keer per week op de bestemming vliegen. Bestemmingen die dichterbij dan 400 kilometer van Eindhoven Airport liggen of die binnen vier uur via de trein, bus of auto zijn te bereiken, komen niet in aanmerking voor New Route Support.

 

Voor het in aanmerking komen voor New Route Support geldt ‘wie eerst komt, eerst maalt’. Er zijn geen extra slots beschikbaar voor New Route Support. Dat betekent dat airlines die gebruikmaken van New Route Support en dus een nieuwe bestemming van de NRS-lijst toevoegen minder frequent gaan vliegen op een huidige bestemming of een huidige bestemming schrappen. Het maximaal toegestane aantal vliegbewegingen per jaar op/vanaf Eindhoven Airport blijft ook bij de invoering van New Route Support ongewijzigd.  

 

bron:  www.eindhovenairport.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.