Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 29 december 2015 @ 18:21 door Travelboy , 1276 keer bekeken

Er lijkt een einde te zijn gekomen aan de ongebreidelde groei van reizigers op Rotterdam The Hague Airport. Het aantal passagiers bleef dit jaar steken op 1,7 miljoen, net zoveel als vorig jaar. Veel meer reizigers zullen er voorlopig niet meer bijkomen vanwege de beperkingen waar het vliegveld mee te maken heeft.

 

Rotterdam is hot, merken ze ook bij Rotterdam The Hague Airport. De luchthaven krijgt steeds meer verzoeken van luchtvaartmaatschappijen die naar deze stad en regio willen vliegen. De directie moet de aanvragers echter teleurstellen omdat het vliegveld 'vol' zit, vertelt woordvoerder Desiree Breedveld.

 

Vergunning
Rotterdam The Hague Airport mag op basis van de huidige vergunning niet meer vluchten aanbieden dan het nu al doet. De luchthaven wil wel uitbreiden, maar heeft daar een verruimde vergunning van het rijk voor nodig. De directie heeft hiervoor alle nodige stappen in voorbereiding. ,,Het enige dat we nu kunnen doen, is de luchtvaartmaatschappijen onze situatie uitleggen. Die blijven wel geïnteresseerd en volgen de ontwikkelingen.''

 

Met de forse groei van 1 miljoen naar 1,7 miljoen passagiers in 10 jaar tijd is Rotterdam The Hague Airport na Schiphol en Eindhoven de grootste luchthaven van Nederland. Door de (milieu)beperkingen is verdere groei echter onmogelijk.

 

Groeien
,,Dat is ook logisch. We kunnen niet meer zo veel groeien, omdat we vol zitten. Als er ergens op een route grotere vliegtuigen worden ingezet dan komt er een paar procent bij, maar significant groeien kan gewoon niet,'' zegt Breedveld

 

bron: www.ad.nlReacties

  • Travelboy
    zondag 3 januari 2016, 03:21

    Volgens mij is dit een tijdelijke situatie. Binnen een paar jaar worden die nornen echt wel weer veranderd

  • Wimj
    zaterdag 2 januari 2016, 15:58

    jammer hoor

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.