Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 16 oktober 2015 @ 18:49 door Travelboy , 1101 keer bekeken

Hans Alders vindt dat er haast geboden is met de uitbreiding van Lelystad Airport. De voormalige milieuminister is voorzitter van de zogenaamde Alderstafel Lelystad, die de groei van de regionale luchthaven in goede banen moet leiden. Gemeenten, provincies, milieuorganisaties en omwonenden zijn vertegenwoordigd aan deze tafel.

 

Ze adviseren de Haagse politiek over een verantwoorde ontwikkeling van Lelystad Airport. Het is de bedoeling dat Lelystad Airport vluchten overneemt van Schiphol, zodat omwonenden daar minder last hebben van vlieglawaai.

 

Tijdens een overleg donderdagavond met de Tweede Kamer verklaarde Alders dat de groei van het vliegverkeer op Schiphol veel sneller gaat dan verwacht. "Die overstijgt zelfs de hoogste groeiprognose", aldus Alders. Dat betekent volgens hem dat er niet gewacht kan worden met de uitbreiding van Lelystad. "We hebben ontzettende haast met Lelystad", zei hij tegen de Kamerleden. Het risico bestaat dat Lelystad niet op tijd klaar is om vluchten van Schiphol over te nemen.

 

De start- en landingsbaan bij Lelystad moeten worden uitgebreid. Bovendien zijn er plannen voor de bouw van een nieuwe passagiersterminal. Lelystad zou dan vanaf 1 april 2018 vluchten van Schiphol kunnen overnemen. In eerste instantie gaat het om 10 duizend vliegbewegingen (vertrekken of landingen) per jaar. Uiteindelijk zou Lelystad moeten groeien naar 45 duizend vliegbewegingen per jaar. Dat komt neer op 61 vliegtuigen die dagelijks opstijgen of landen bij Lelystad.

 

Volgens Alders is het ook moeilijk om de werkzaamheden aan Lelystad Airport verder te versnellen. Hij hoopt wel dat het overleg tussen bewoners, milieugroepen, overheden, de luchthaven en andere betrokkenen voortvarend verloopt.

 

bron: www.destentor.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.