Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 21 januari 2015 @ 11:48 door Travelboy , 1142 keer bekeken

De Europese Commissiei hoeft een klacht van de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet tegen de manier waarop de luchthaven Schiphol zijn tarieven vaststelt, niet opnieuw in behandeling te nemen. Dat heeft het Gerecht van de Europese Uniei in Luxemburg woensdag bepaald.

 

EasyJet klaagde in 2008 bij de toenmalige Nederlandse mededingingswaakhond NMa over de tarieven van Schiphol. Die zouden thuismaatschappij KLM een oneerlijk voordeel geven, omdat voor overstappende passagiers minder wordt betaald dan voor reizigers die Schiphol als vertrekpunt hebben.

 

De NMa wees de klacht af, waarna easyJet in 2011 aanklopte bij de Europese Commissie. Ook daar ving de prijsvechter evenwel bot, omdat de zaak al door een nationale toezichthouder was behandeld. Om die reden mocht de commissie de klacht afwijzen, aldus het Gerecht van de EU.

 

Dat rechtscollege is echter van oordeel dat de commissie de klacht van de luchtvaartmaatschappij mocht afwijzen omdat die al behandeld was door de NMa. Inhoudelijk heeft het Gerecht zich niet over de zaak uitgelaten. Tegen het vonnis is nog hoger beroep mogelijk.

 

bron: www.europa-nu.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.