Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 08 januari 2015 @ 01:34 door Travelboy , 1121 keer bekeken

Europa's grootste lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair wil, na Lufthansa, de grootste luchtvaartmaatschappij in Duitsland worden. Momenteel is Air Berlin, ook een lowcostmaatschappij, nummer twee in Duitsland. "Momenteel hebben we een marktaandeel van ongeveer 4 procent in Duitsland", zegt Ryanair-topman Michael O'Leary in het Handelsblatt. "We streven naar een stijging tot 15 à 20 procent." Daarmee blijft Lufthansa, met lowcostdochter Germanwings, wel nog veruit de koploper voor vluchten in Duitsland en Europa.

 

O'Leary zegt geen schrik te hebben voor de nieuwe lowcoststrategie van Lufthansa. "In Frankfurt komen wat doctors en ingenieurs samen, en daar beslissen ze dat ze een lagekostenmaatschappij oprichten. Dat volstaat echter niet." Ook de nieuwe dochters, waarmee O'Leary Germanwings en Eurowings bedoelt, zouden dezelfde hoge kostenstructuur als het moederconcern hebben.

 

Net zoals in België is Ryanair van plan om ook in Duitsland op grotere luchthavens te vliegen. "We spreken al met Duitse luchthavens, waarvan vier tot vijf grote luchthavens die nog niet tot ons net behoren", zegt O'Leary. De Ier hoopt daarmee ook meer zakenreizigers voor zijn aanbod te winnen

 

bron: www.hln.be

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.