Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 16 januari 2015 @ 00:13 door Travelboy , 1092 keer bekeken

Luchtvaartmaatschappijen of andere bedrijven die klanten de mogelijkheid bieden om via een elektronisch boekingssysteem vliegtuigtickets aan te kopen, moeten steevast de eindprijs vermelden die passagiers zullen moeten betalen. Dat zegt het Europees Hof in Luxemburg.


Het Hof wees twee arresten die meer klaarheid scheppen over de verkoopsvoorwaarden van elektronische vliegtuigtickets. Het eerste arrest is het gevolg van een conflict tussen de Duitse federale consumentenorganisatie en Air Berlin. Die toont in zijn boekingssysteem niet altijd de eindprijs die passagiers moeten betalen en dat kan volgens het Hof niet door de beugel. "De te betalen definitieve prijs moet bij elke vermelding van de prijzen worden aangegeven", luidt het.

 

Het tweede arrest stelt Ryanair in het gelijk. De Ierse lagekostenmaatschappij had een Nederlandse website die e-tickets aanbiedt voor de rechter gedaagd omdat die alle informatie over Ryanair-vluchten automatisch van de website van de maatschappij plukt. Volgens het Hof mag dit niet zomaar. Wie, zoals Ryanair, een databank maakt, mag aan het gebruik ervan door derden contractuele beperkingen opleggen.

 

bron: www.deredactie.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.