Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 29 mei 2015 @ 00:15 door Travelboy , 1171 keer bekeken

Groot PR-feestje in de kranten. Schiphol heeft een superdeluxe nieuwe centrale beveiliging. Alle passagiers gaan nu op één punt door een hypermoderne beveiligingsunit. Een beetje zoals koeien begeleid worden van stal naar vrachtwagen, zeg maar. Maar dan met allemaal shiny moderne apparatuur.

 

Waar alle media, op voorspraak van Schiphol, enorm van onder de indruk zijn. Kijk dan hoe futuristisch! KIJK DAN! Insteek van Schiphol (en dus de klakkeloos kopiërende kranten): de beveiliging is nu sneller, efficiënter en prettiger. Terwijl ze vergeten te zeggen wat het eigenlijk is: je complete privacy gescand laten worden door een commerciële totalitaire ministaat. Inclusief bodyscanners, waardoor Russische hackers met behulp van Nigeriaanse SQL-injecties je lul zo de duistere krochten van het internet op kunnen scannen.

 

Weet u nog, de tijd dat we bodyscanners nog een gigantische inbreuk op onze privacy vonden? Haha, zes jaar geleden alweer. Maar nu staan alle media te juichen met een copy-paste persbericht van Schiphol omdat hun röntgenapparaten een esthetisch aangenaam blauw licht verspreiden en de bodyscanners er uitzien als de binnenkant van de USS Enterprise van captain Jean-Luc Picard. Allemaal onder het mum van Der Totale Sicherheit. En dat dan verkopen als 'prettiger' voor de passagiers. Right. Prettig inderdaad, direct aangemerkt te worden als potentieel verdachte en tot op het bot gescand worden om te zien of je kans maakt op een anale visitatie. Slingers!

 

Bron: www.geenstijl.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.