Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 27 juli 2015 @ 02:14 door Travelboy , 869 keer bekeken

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa komt met een nieuw prijsmodel dat is gebaseerd op dat van bekende prijsvechters als Ryanair, EasyJet en Aer Lingus, zo meldde de Süddeutsche Zeitung zaterdag.

 

De onderneming spreekt van grote veranderingen: het wordt de meest ingrijpende aanpassing aan het prijssysteem in decennia, zegt Lufthansa. Er is anderhalf jaar aan het nieuwe model gewerkt.

 

De Duitse luchtvaartmaatschappij zal komend najaar bij de economy class gaan werken met drie tarieven. Daardoor is het voor passagiers mogelijk om goedkoper te reizen wanneer slechts handbagage wordt meegenomen. Een derde van alle reizigers binnen Duitsland en Europa heeft alleen handbagage bij zich.

 

Voor bijvoorbeeld omboeken of het reserveren van een stoel zal extra moeten worden betaald. Reizigers die heel vroeg boeken, kunnen rekenen op meer korting. Ook het boardingsysteem wordt aangepast.

 

Het luchtvaartbedrijf zal de wijzigingen, die per 1 oktober ingaan, binnenkort officieel bekendmaken. In eerste instantie gelden de wijzigingen voor vluchten over relatief korte afstanden. Mogelijk wordt het nieuwe prijsmodel later ook voor langeafstandsvluchten ingevoerd.

 

bron: www.fd.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.