Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 16 juli 2015 @ 00:28 door Travelboy , 1059 keer bekeken

Burgemeester Van Gijzel gaat er bij het kabinet erop aandringen om de vluchten van Eindhoven Airport naar de Antillen niet door te laten gaan . Aan de lijndiensten zitten grote risico's vast, omdat ze interessant zijn voor drugssmokkelaars. Dat zei de burgemeester gisteravond tegen de gemeenteraad.

 

De PvdA vroeg aan de burgemeester om te voorkomen dat de Eindhovense luchthaven start met lijnvluchten naar Curacao en Aruba. Volgens de coalitiefractie zitten er grote veiligheidsrisico's vast aan de vluchten. En het kost vele miljoenen euro's extra om bolletjesslikkers te controleren. Bovendien dragen de vluchten niet bij aan de economische groei van de hightechregio Eindhoven, aldus de PvdA.

 

Van Gijzel is het met de PvdA eens. Maar volgens hem gaat de burgemeester niet over het schrappen of tegenhouden van lijnvluchten. Het is een taak van de luchtvaartautoriteiten, en als de veiligheid in het geding is, dan gaat Den Haag erover.

 

De burgemeester dringt het kabinet er nu dus op aan om de lijndiensten naar de Antillen tegen te houden. Eerder lieten ambtenaren van drie ministeries al weten de vluchten onwenselijk te vinden. Arkefly zou in november starten met de vluchten naar Aruba en Curacao.

 

Bron: www.studio040.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.