Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 11 april 2015 @ 04:36 door Travelboy , 877 keer bekeken

De Hongaarse low cost airline hanteert vanaf mei 2015 vaste zitplaatsen op alle vluchten. Met ingang van 19 mei vliegt de gehele vloot met toegewezen zitplaatsen. Vanaf woensdag 8 april is het boekingsproces zo ingericht dat iedere reiziger automatisch een zitplaats krijgt toegewezen. Reizigers hebben nog wel steeds de mogelijkheid om een stoel te kiezen, maar daarvoor moet nu worden betaald. Met de herintroductie van toegewezen zitplaatsen wil Wizz Air de reiservaring en tevredenheid van klanten vergroten.

 

Sneller boeken en boarden

De nieuwe maatregel gaat al in op 4 mei, op drie geselecteerde routes (Boedapest – Barcelona, Katowice – Londen, Boekarest – Dortmund). Vanaf 19 mei moet de uitrol naar alle 360 routes compleet zijn. Bij een boeking worden reizigers van dezelfde boeking zo veel als mogelijk bij elkaar geplaatst. Zelf een stoel kiezen kan tot drie uur voor vertrek via de website of de app van Wizz Air. De prijzen zijn afhankelijk van de plaats in het toestel en de beschikbaarheid, de prijzen variëren van € 1 tot € 23.

 

Herintroductie

Wizz Air is niet de enige luchtvaartmaatschappij met de herintroductie van toegewezen zitplaatsen, al eerder kwamen Ryanair en easyJet met dezelfde aanpassing. György Abrán, CCO bij Wizz Air, is ervan overtuigd dat de nieuwe maatregel perfect aansluit op de wensen van de consument: betaalbare vliegtickets en een stressvrije reis. Wizz Air hoopt de reiservaring en tevredenheid van klanten te vergroten en ook dit jaar weer te groeien, in 2014 groeide het aantal passagiers met +17% naar 15,8 miljoen.

 

bron: www.vliegveldinfo.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.